Close
Advertise Here
Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 60
  1. #1
    OUYAForum Admin Eddie K's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Florida
    Posts
    2,340


    NEO.emu (Neogeo emulator) - Robert Broglia

    This thread is for the discussion of NEO.emu. (note to developer - send me a private message if you would like to edit this thread)

    Advanced open-source Neogeo emulator based on Gngeo. Before using, please see the guide on my site for initial setup instructions, and make sure to use only MAME-compatible files.No ROMs are included with this app and must be supplied by the user. Load ROM files located on your internal or external USB storage using the in-app file browser (.zip format).
    Be sure to follow OUYAForum.com on Facebook, Twitter, Google+ & LinkedIn

  2. #2
    Administrative Queen of Evil RiotingSpectre's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    ❤Your Heart❤
    Posts
    11,214


    What's there to discuss about? King of Monsters 2, bitches! I might just get an OUYA off ebay because of this!


  3. #3
    OUYA Fan Hostile_17's Avatar
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Sunny Sussex
    Posts
    31


    Sadly i only get a blue screen when i try to load a game!
    I put the neogeo.zip file into the roms folder with the games.. pick a game to start, it says 'Loading' for a second, & then.. blue screen!?

    Currently looking over google to try to find out where i'm going wrong

  4. #4
    OUYA Devotee Cannibalpinhead's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Germany
    Posts
    122


    Its not working for me too...

    Either starting a game puts me in the Ouya-home-screen or the game couldnt loaded...

    I dont know whats the problem too... ive got the neogeo.zip and a lot of games... not a single one is running?!

  5. #5


    Quote Originally Posted by Cannibalpinhead View Post
    Its not working for me too...

    Either starting a game puts me in the Ouya-home-screen or the game couldnt loaded...

    I dont know whats the problem too... ive got the neogeo.zip and a lot of games... not a single one is running?!

    Same - tried a bucket load of roms nothing and I mean nothing loads. NeoRAGE plays them all.

  6. #6
    OUYAForum Fan czoom's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    358


    Email the devloper he should know how to get it working. Wish I had my OUYA to test these. June 25th is soon enough.

  7. #7
    OUYA Developer Rakashazi's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2


    Quote Originally Posted by stattotheyid View Post
    Same - tried a bucket load of roms nothing and I mean nothing loads. NeoRAGE plays them all.
    Only Neogeo roms from the MAME set are compatible, most Neorage sets don't work. If you're getting an error or blue screen with any game listed on my compatibility list as working, then you need to replace your game's .zip with the equivalent MAME one.

  8. #8
    OUYAForum Fan czoom's Avatar
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    358


    Seems like Google has a lot of crap Bios files. when you search neogeo.zip. Anyways make sure your neogeo.zip bios is around 1.5mb not no 133KB bs.
    Like Rakashazi said make sure you download the roms from Mame section of websites and check compatibility lists. So example download "Metal Slug" from the MAME rom section. I dont have my OUYA yet but this seems easy as I have messed with MAME on PC a lot of times.

    Try the link below, This is a complete neogeo.zip Bios Pack. BIOS packs small in size (Less than 1MB), probably don't have the required files in them.

    http://rghost.net/2341022

    Here what NEO.EMU needs in the Bios file (neogeo.zip)

    Needed BIOS Files (number in parentheses is CRC-32): If you wish to remove unused files in your neogeo.zip, these are the exact files currently needed by NEO.emu

    000-lo.lo (0x5a86cff2)
    sfix.sfix (0xc2ea0cfd)
    For Universe BIOS mode: uni-bios_2_3.rom (0x27664eb5)
    For MVS Japan mode : vs-bios.rom (0xf0e8f27d)
    For MVS USA mode : usa_2slt.bin (0xe72943de)
    For MVS Asia mode :asia-s3.rom (0x91b64be3)
    For MVS Europe mode : sp-s2.sp1 (0x9036d879)
    Last edited by czoom; 06-15-2013 at 01:52 AM.

  9. #9


    Quote Originally Posted by Rakashazi View Post
    Only Neogeo roms from the MAME set are compatible, most Neorage sets don't work. If you're getting an error or blue screen with any game listed on my compatibility list as working, then you need to replace your game's .zip with the equivalent MAME one.
    I have 17Gb of MAME to wade through

  10. #10
    OUYA Devotee
    Gamesboro's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    238


    We made a video to show how to get it up and running. We also put instructions on how to optimize the settings. Hope this helps guys!


Bookmarks

Bookmarks
  • Submit to Digg Digg
  • Submit to del.icio.us del.icio.us
  • Submit to StumbleUpon StumbleUpon
  • Submit to Google Google

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •